Овај програм започео сам да би се посадила нова, нереакционарна култура и ослободили умови младих, да би се разбили постојећи оквири размишљања и како би нове генерације стекле способност да створе нови свет кроз масовну, радикалну трансформацију. Али, да би се васпитало дете, потребно је цело село. То село су људи који јесу и који ће бити део Пионира. Као позив да се придружите, овај кратак текст је за вас који верујете да можемо да побољшамо свет тако што ћемо постати бољи.

Идеја Пионира од почетка је да постане експоненцијални пројекат. Да примимо изузетне људе и ширимо наше село, док капацитет, потенцијал и мрежа коју створимо не превазиђе збир својих чинилаца. Тада ћемо бити способни, заједно или самостално, да достижемо досад невероватне циљеве и да испуњавамо снове које нисмо делили ни са ким. До тог стварања и тог тренутка, доћи ћемо дељењем знања, препричавањем прича, стварањем података, сарадњом, искрењем синапси, подршком и инспирисањем људи око нас.

За неке Пионир је само простор, двадесетак младих, а за друге, као што сам ја, Пионир је идеја превазилажења и стварање једног новог начина. За идеје које нема ко да чује и за ствари које свако треба да зна, за оне који предано раде на следећој новој ствари, за искуства која треба поделити, за истраживаче и за занатлије, за оне који виде нове шаблоне у постојећем, за маштаре и за сурове реалисте. Свако од нас има неку причу коју вреди испричати. Приче се стварају или се десе; у раду и нераду, у реду и нереду, у друштву и у самоћи, у поразима и у победама. Зато је овај позив охрабрење уместо позива, а Пионир је прилика да поделите ненаписане приче и осветлите пут онима који долазе сутра пламеном знања.

Програм за прву генерацију траје од 5. маја до 15. децембра и сваког викенда имамо места за једног госта за предавање или активности. Поделите своју причу са нама и поделите са пријатељима који имају своје приче за дељење.