Људи иза програма

Група организатора и предавача која реализује Пионир је састављена од истакнутих умова данашњице у технологији, пословању, филозофији и педагогији.

Photo of Марко Кажић

Марко Кажић

Извршни директор, Zamphyr

Марко Кажић је оснивач Zamphyr-а, слободне школе технологије. Пионир слободног образовања и покрета Образовања 2.0. Ради на експоненцијалним радикалним идејама и улаже у изванредне људе. Као активиста за слободну културу и слободно образовање залаже се за фундаменталну промену парадигме у образовању и развој неоскудног друштва.

Предавачи

Photo of Александар Тодоров

Александър Тодоров (Александар Тодоров)

Инжењер провере квалитета, Kiwi TCMS

Александар Тодоров је инжењер провере квалитета са преко 1600 пријављених грешака, Red Hat Certified Professional, Python хакер и предузетник који одржава слободан и отворен менаџер тестова Kiwi TCMS.

Photo of Милан Трбојевић

Милан Трбојевић

Порески саветник, Књишки мољац д.о.о.

Милан Трбојевић је књиговођа и порески саветник, специјализован за ИТ сектор и мала предузећа, оснивач и власник књиговодства “Књишки мољац” и покретач блога ft1p.rs. Осим што је кренуо у предузетничке воде, свакодневно помаже и свима нама путем савета, видео клипова и разрешава многе бирократске недоумице.

Photo of Никола Стојић

Никола Стојић

Стручњак за дигиталне правне оквире, Истраживачки центар за одбрану и безбедност

Правник у обуци од 2018. Један од оснивача стартапа Zeusoft, који је развио једноставну софтверску продавницу за Windows OS. Саветник стартапа, предавач на темама сајбер безбедности и дигиталних правних оквира у Истраживачком центру за одбрану и безбедност.